Tisdagens njutning (:

Är min specialare, varm choklad/oboy med MINImarshmallows :)
Och därför ska ni få historien om Marshmallows xD

Marshmallows är vanligen ett skumgodis som oftast är vitt och smakar vanilj, men även andra färger och smaker kan förekomma. Marshmallows används ofta på olika glasstårtor eller i varm choklad. De kan grillas och ätas på kex. Marshmallows går att köpa i vanliga livsmedelsaffärer. En vanlig marshmallow innehåller glukos-fruktossirap, socker, dextros, vatten, gelatin och aromämnen. Den väger 30 gram och innehåller 95 kalorier.[1]

Marshmallows är en gammal form av konfekt som ursprungligen gjordes på läkemalvans rötter. Läkemalva heter på engelska marsh mallow och det är från växten som godiset fått sitt namn. Stjälkarna skalades och man använde märgen, som hade en svampaktig textur som påminner om moderna marshmallows, och kokade denna i sockerlag varefter den torkades.

Senare började marshmallows göras på hårt vispad äggvita och het sockerlag med gelatin. Det är de ingredienserna man använder i dag om man gör egna marshmallows. De vanligaste färgerna på marshmallows är vit och rosa.

Det finns även marshmallowkräm som kallas Fluff som på konsistensen liknas vid grillade marshmallows. Fluff innehåller glukossirap, socker, torkad äggvita samt vanillin. Denna produkt är väldigt populär i USA och är en av huvudingredienserna i sandwichen "Fluffernutter". Fluffernutter består av två skivor vitt bröd varav den ena skivan bres med jordnötssmör och den andra med Fluff. På förpackning finns följande rekommendation: "Bred direkt på toast, scones eller tekakor som en del av en balanserad frukost". Från Wikipedia(tro inte på allt, okok? ;))

I slutet av filmen Ghostbusters - Spökligan beordrar guden Gozer spökjägarna att välja formen för deras förintelse. Peter Venkman försöker tvinga sina medarbetare att tömma sinnena men Ray Stantz råkar tänka på sitt barndomsminne av Stay Puft Marshmallow Man och strax därefter kommer en 30 meter hög marshmallowsfigur. haha :D


Kanske ser lite slaskigt ut, men gott var det (:


Dagens "Outfit", tjaa.... jag är inte den typen kanske som gör sånthär, men har tråkigt så toppen är ifrån Lindex och shortsen ifrån HM ;)


Och detta mina vänner, gjorde jag helt själv :D (eller inte helt själv, men schhhhhhhhhh!)
Äpplekaka med kokos ! :)



Jasmin - Drömmen om att bli en känd designer och är Halmstads största blogg.

Hejsan jag har följt din blogg ganska länge nu och vill bara säga att den är jätte bra! :)

Skulle verkligen betyda mycket om du gav min en chans! :)

Jag gör också länkbyte om du är intresserad? :)


Blogg: http://jaasses.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Kommentar:


Namn:


E-postadress:


Blogg: