Catwang

Haha, lekte lite med CATWANG och gjorde Kate, Fanny och mig till katter. Lördagens roliga aktivitet.

Konstrunda

Har kollat på olika konstobjekt och annat idag, kul var de! Vi handlade inget men fick se mycket, hehe. 
Kameran hängde också med, så det blev en del klick, dock inte på konstverk. Skulle kännas konstigt om jag fotade ett foto. Hahahah. 
Redigerade lite annorlunda för att få ett foto utöver det vanliga. Vad tycks? ;)

Animation - Me

Gjord av Kate 

Nattflum..

Hahha, förra inlägget var lite flummigt, vi hade gjort Fannys naglar till midnatt och sen fixade vi med sängar och ... åt nattmat. Hehehe, de var gott! Men nu har de stuckit hem så jag tänkte ta det lugnt innan jag ska iväg på "påsk-fest". Vi brukar fira på påskafton men det blev långfredagen istället. Och det är ju Let's dance ikväll! Tjohoo, har alltid älskat de sedan jag var pytteliten. Tagga, tagga, TAGGA!
Kate och Tiger, perfekt bild! Fannys naglar som blev fixade av Kate, huuuuur snygga som helst!

Zumba!

Idag har Kate, Fanny och jag tränat zumba, vilket var faktiskt väldigt kul! ^^
Sen har vi bara ätit fruktsallad, gjort naglar och pratat....pratat....pratat.
HEHEHEHEHEHE, men nu är vi hungriga så vi ska äta.

Sova på scenen

Ska packa och äta innan jag ska sticka iväg på teatern. Vi ska sova över där och träna samtidigt, vilket ska bli kul. ^^
Därför blev det en snabb mobilbloggning istället! Tänkte inte ta med kameran iheller, ska öva öva öva!
Här är jag idag. Gröna byxor och allt, hehehe.

Våffeldagen

Yummy. 

Gåvor från Norrland

Något intressant (och grönt) brev hade kommit ner i min brevlåda idag. Det var från mina norrlänska kompisar Tina och Emelie! Har aldrig träffat dem utan jag har haft kontakt via Skype och andra sociala medier (finfint ord...), och vi skulle skicka presenter som tillhörde vårt län. Mitt är ju skåne och jag hittade en bok med massor av bilder om hur skåne är och handskrivna brev till dem.
Jag fick av dem: 
Ett vykort, en autograf från bloggerskan Foki, en polkagris, en varg som ska pryda min nyckelknippa, ord som kan vara bra att kunna på sydsamiska, den samiska flaggan och en teckning som är på mig!!!!!
Tack så sjukt mycket, tjejer! :D

Hallon-glass á la LCHF

Jag tog mig i kragen och testade göra denna LCHF glassen jag hittade för några dagar sen. Själv går jag inte på någon diet, utan tränar och äter bra mat, men man kan ju alltid testa? Och det var sjukt gott! Enkelt kräver det också när jag gör recept, även om utmaningar alltid är kul. Det innehåller också ingen grädde eller annat, så det är ätbart lite när som!
 
Recept (2 portioner):
 
250 g kesella (en burk hallonkesella hade jag)
1 ½ dl frysta hallon
2 Stora rutor 70 % mörk choklad
 
Blanda kesellan och hallonen till en jämn smet med en stavmixer.
Lägg det sedan i en frystålig burk i cirka 1 timme.
Hacka chokladen så länge.
Klar att servera!

Sjukdom

Har varit helt oaktiv eftersom jag hade åkt på sjukdom, men tillfrisknade snabbt och är på benen igen.
Hatar att vara sjuk, blev de på discot som vi skulle hålla för de yngre, så jag fick åka hem istället.
Tråkigt, men ville inte smitta ner andra. Nu har jag bara slappat de senaste dagarna och återhämtat mig.
DET ÄR JU FAKTISKT LOV. ♥ Skööööööööööööööönt, bara slappa, hänga med kompisar och njuta av solen. Det började dåligt men slutar till något bra, eller? ;) Nu börjar magen kurra, ska hoppa in i duschen innan lunch!

Hallon-feber ♥

Jag har nästan slutat fika bröd och mindre flingor, nu blir det vaniljyoghurt med hallon. SJUKT GOTT. Hofh tipsade om det, men sen testade jag kvarg och är fortfarande osäker med det...  Mamma och jag ska försöka göra hallonglass gjort på hallon och kvarg, vi får se om vi gör det idag!
 
Skolan var lite annorlunda idag, varken Kate eller Fanny var där eftersom deras bussar var inställda. Levererade kakorna och alla älskade dem, vilket var skoj! <3 
 

2013-03-18

BAKDAG. Jag, Fanny och Kate bakade chocolate chip cupcakes med fugdetopping och marshmallows. Låter kungligare än vad det är. Tänk dig en muffins med chokladbitar i, lite chokladsås på toppen och tre marshmallows. Se, det är faktiskt inte så awesome. Okej, de är jätteGOTT. Men vi har servering i skolan där vi säljer kakor (öppethus hela veckan) och vi tre anmälde oss till bakningen. Det blev över lite så jaa.... <3
När Fanny åkte hem så plockade jag och Kate fram kameran och fotade lite med nya objektivet. Det är jättebra skärpa på bilderna, bättre än på "kit-objektivet". 
Canon EOS 550D, EF 50mm f/1.8 II
 

Tävling och söndagsshopping

Tävlade i pingis idag. I de två matcherna jag förlorade var jag 0,15567415745% ifrån vinst.
Typ. Nä men var så nära att vinna!!!!! Efter åt vi på Max och söndagsshoppade.
Gick in på Siba och frågade efter objektivet som har stått på Köp-Listan länge.
50mm. OCH DET FANNS. Värsta "halleljua"-moment. 
Tur hade jag också presentkortet från Siba med,
så det lilla objektivet fick hänga med mig hem. ♥
Handlade också ett par gröna byxor (har aldrig hänt innan, men älskar grönt så),
en piké-tröja från intersport för 125:-. Kostade innan 400:-, så gick ut lycklig ur butiken.
En skjorta hängde också med.
Mycket färgglatt, vilket jag älskar!
Blev glad, behövdes hitta saker efter motgångar vid bordet. 
Nu blir det läxor och lite mer "of mosters and men".
Ganska bra söndag endå.
 

Ett kärt återseende!

Min dag har börjat bra, vara gott i lördagens tecken och slappat. Imorgon kommer väl söndags-ångesten (skolan, hehe...) och då är denna dagen bortblåst. Men inte nu!
 
För en halvtimme sedan så har jag fått tillbaka en sak som har varit borta i några år, en ring!
Min morfar jobbade som guldsmed när jag var vid fyra, fem års ålder och jag önskade mig en ring med delfiner på (var kär i delfiner), och fick det av honom. Sen var vi hos några vänner och nu, när de kollade igenom gamla lådor och sådant, så hittade de min lilla ring. Jag måste ha glömt den var jag har varit hos dem och nu är den tillbaka!
Varför de blev skeptiska någ var för att det stod "Till Matilda • Morfar". Jag har glömt den, men nu när jag tänker efter så älskade jag min lilla silverring. Tyvärr passar den bara på mitt lillfinger, men men, Tur att den är tillbaka! :)

NP

På tre dagar har jag: tränat tre pass pingis (totalt 5 timmar), gjort fyra nationella prov och på det vanlig skola. Förlåt att jag inte har kunnat blogga eller fota, efter skolan har man inte ork i kroppen. Benen dimper ner i soffan automatiskt. Öööööhhhhh. Jag vill bara hänga med Kate och Fanny och fota på. Skönt att det är helg!!!!!! Känns som veckan har varit i en månad eller nåt.
Imorgon blir det upp tidigt för KvP, och söndag morgon upp tidigt för tävling. Jag får slappa mellan och nu. Nu har jag helg. <3

Dagens outfit?

En vanlig dag. Har testat min födelsedagspresent som jag fick i lördags, en Canon RC-9 fjärrkontroll, perfekt om jag fotar ensam! Fick också ett stativ, Hama Star 61, men ska testa det vid ett annat tillfälle. 
Visar något jag aldrig visar, Dagens Outfit. Men man måste vara flexibel så, hehe.... 
Fick inte med huvudet, jag vet inte varför.
T-shirt: JC (från en goodiebag)
Baseballjacka: Gina Tricot (äldre)
Halsband: Kappahl (fick)
Byxor: H&M
Strumpor: Jag har ingen aning, de är svarta.
Som ni ser, Matilda är inte någon märkesjagare. Fast... jag är trots allt bara tretton. ;)

Det får bli mobilblogging

Hur har er söndag varit? Min har varit bra! Dammat, rensat, bytt batterier och tagit bort tjockTVn. Och städat igen, haha. Gjorde de igår, men har varit trött hela dagen, hjärnan behöver arbeta. Snön har kommit tillbaka. Själv har man börjat kolla på vårjacka och plockat fram de gula conversen i garderobens djup. Suck. Aja, jag överlever!
Lyssnar på min present, of monsters and men's album i CD-format. Mitt liv är AWESOME. <3
Ska masa mig ur pyjamasen (japp, har lullat runt i den hela dan) och gå ut i stormen. Vi ses om jag kommer tillbaka till civilisationen efter rundan. Jag kanske blåser bort, som den blivande våren?

CameraCake N.550D

Be ready

Håller på att förbereda till släktkalas! Sov över hos Fanny med Kate 
och det var superkul, ville ta det lugnt innan kaoset kommer. MÅSTE STÄDA MITT RUM (men orkar inte..) och packa upp och allt. Pust. Aja, att ha släkten på besök är alltid awesome. <3 Nu ska jag städa vidare och hjälpa till och duscha och massa andra saker som jag "och":ar till. 

Engelska, matte, astronomi, svenska...

Nu har vi helt plötsligt fått massor av prov, förhör och läxor! Visst, vi har haft det innan, men det har inte varit på samma vecka, helt sjukt! Aja, ska sova över med Kate och Fanny, Så det kommer bli ett bra slut på skolveckan.:)
Nu ska jag diskutera kameratårta med Mamma och packa inför imorgon.
En bild från The Studio, titta! Hade kort hår och lugg, ganska annorlunda jämfört med nu...
 

Nu är det vår i luften!

Hoppas det håller i sig, älskar våren. Så mysig, orkar inte mer snö.

Tagga påsk

Hahah, jag vet inte med er, men påsk har jag aldrig riktigt tagit som en högtid. Lite konstigt, men det har aldrig blivit så. Blivit mer en fest ;) Påsken är ju tidigt iår, mindre än en månad. April = Påsk. INTE MARS.
Igår sålde jag kvp (igen) och var med Ida och Teres, har inte träffat dem på ett tag, roligt! Vi matade ankorna och såg på bio (asså jag älskar bio, det bästa som finns <3). Små citroner gula, en svensk film som hade en romantisk, sorglig och humoristisk charm. Väldigt bra film alltså!
Ska plugga lite till och ta det lugnt tills det blir tisdag. Ny dag, nya tag.
En grön kanin. Helt normalt.

Bio!

Idag har jag bara tagit det lugnt. Skulle ha släktfest, men min bror blev sjuk så det blev inställt :/
Det bev bio istället! "Du gör mig galen!" (Silver linings playbook) såg jag och mamma. Kan bara säga: Den var galet bra. Perfekt! Gå till närmaste biograf och se den! Nu! Ne men den rekommenderas.
 

Happy Birthday...to me!

Idag föddes jag! Nä men idag fyller jag tretton år. Alltså är jag i tonåren och är trotsig... haha. Firade dagen med Kate och Fannyvi hängde runt och handlade lite smått, fikade och snackade. Mysigt!
Nu har jag ätit sushi och ska njuta 100% av min födelsedag/fredag. Ha're bra!
Fotoboken, franskaboken och pennan med snabbtorkande bläck är från min familj. Sakerna till höger är gåvor från Kate och sakerna till vänster är från FannyMustasch-tygväskan är från min teater-kompis Evelina